divendres, 9 de novembre del 2012

Melmelada de poma

Pomes. Fineta Ferré Giralt. Acrílic / Fusta

Melmelada de poma
(Fineta Ferré Giralt)

Ingredients:

Pomes (potser hi havia uns 3 quilos)
500 gr de sucre (jo no en vaig posar gaire perquè les pomes eren molt dolces)
Aigua
1/2 culleradeta de canyella i de nou moscada
Suc d'una llimona
Es renten les pomes i es tallen a trossos, traient el cor, però sense pelar. Es posen en una olla grossa. Es cobreix d'aigua i s'escalfa a foc mitjà tapat, fins que les pomes es posin toves.

Es passen les pomes per un colador per treure el líquid que sobra i es tornen a posar a l'olla. Jo guardo una mica d'aquest líquid per si després la melmelada necessita una mica més d'aigua. També es pot guardar com a almívar per algun pastís...

S'afegeix el sucre, la canyella i la nou moscada. Es deixa a foc baix, remenant, fins que el sucre es desfà. Quan ja es tingui la consistència desitjada (es pot afegir l'aigua anterior) es passa la batedora per triturar les peles i si han quedat trossos molt grossos.

Finalment he posat la melmelada en pots de vidre i els he fet bullir durant 25 minuts. Quan els he tret els he deixat cap per avall durant 24h per si algun pot no havia fet el buit.
-:-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada