divendres, 20 d’abril del 2012

Sopa de peix

Sopa de peix. Eulàlia Esparó Hidalgo. Tècnica mixta / Fusta

Sopa de Peix
(Eulàlia Esparó Hidalgo)

Ingredients (5 persones)

1/2 mig kg. de peix per sopa
1 cap de rap i l'espina
2 sebes
2 c.s. salsa de tomàquet
2 l. aigua
pa sec, o 3 cullerades de pa ratllat,
sal, llorer, anis.

Aquesta és una sopa molt senzilla, només necessiteu una mica de peix i pa sec.

En una olla poseu el peix per fer un fumet  jo sempre compro morralla, un cap de rap i aprofito si tinc alguna espina o cap de lluç, i afegiu una seba, un tomàquet madur i una fulla de llorer, ho cobrim d'aigua i ho bullim una mitja horeta, no cal més. Coleu el fumet i el reserveu. Trieu el peix i separeu tota  la carn que pugueu.

Per fer la sopa agafeu una seba i dues cullerades de salsa de tomàquet i ho passeu pel turmix, en una cassola poseu un raig d'oli i sofregiu la seba amb la salsa de tomàquet, hi afegiu un sospir d'anis i hi afegiu el fumet, ho remeneu i deixeu que arrenqui a bullir llavors afegiu el pa que tingueu sec, si no en teniu podeu posar unes cullerades de pa ratllat, ho deixeu bullir uns cinc minuts anat remenant per desfer el pa amb unes varilles.

Si no us en sortiu, passeu-ho per la batedora per que quedi ben fì.

Per acabar quan ho tragueu del foc hi afegiu un ou remenant per que quedi quallat i els trossets de peix que haureu reservat.

-:-